środa, 24 października 2012

[oferta] 8-daniowa uczta w restauracji ToBaYa


Ciekawa oferta w serwisie Groupon.pl: Kulinarna podróż przez Azję: 8-daniowe menu degustacyjne z sushi i innymi orientalnymi specjałami dla 2, 4 lub 6 osób od 139 zł w restauracji ToBaYa.


Restauracja ToBaYa
ul. Ogrodowa 58
00-876 Warszawa (Google Street View)


Oferta obejmuje 8-daniową degustację. 
W każdym zestawie: zupa na bazie mleka kokosowego i czerwonego curry, sushi, szaszłyki, kalmary w chrupiącym cieście, plastry tofu w panierce, sakiewki z ciasta ryżowego, lody z zielonej herbaty.

- 139 zł za zestaw dla 2 osób
275 zł za zestaw dla 4 osób
399 zł za zestaw dla 6 osób

Zestaw dla 2 osób zawiera: 

Khao Soi Kai (2 porcje): kremowa zupa „jajeczna” na bazie mleka kokosowego i czerwonego curry, z kawałkami kurczaka i makaronem jajecznym. Podawane z dodatkami: papryka, czerwona cebulka, azjatyckie pekle z kapusty i omlet na chrupiąco.
 
Master maki (6 kawałków): maki o niepowtarzalnym smaku. Połączenie doskonałego ryżu, fińskiego łososia, dojrzałego awokado toki-doki, kruchej sałaty, kremowego serka śmietankowego, marynowanych w słodkim sosie grzybów Schitake, owinięte w japoński omlet jajeczny. 
 
California-lux maki z tuńczykiem (8 kawałków): klasyczne Uru maki z Tuńczykiem Yellowfin {Thunnus albacares}, kremowym serkiem śmietankowym, kruchą sałatą, ogórkiem, czarnym sezamem i wodorostami Gold Nori.
 
Yakitori (2 szaszłyki): szaszłyki z delikatnego udźca kurczaka, pieczone z porem w słodko-słonym japońskim sosie Teriyaki, posypane prażonym sezamem.
 
Ika Furai (6 krążków): specjalnie przygotowane krążki kalmara panierowane w oryginalnym chrupiącym cieście Furai, podawane z delikatnym japońskim białym sosem.
 
Hasamiage (2 trójkąty): plastry świeżego sera tofu przekładane delikatnym żółtym serem, owinięte suszonymi wodorostami nori, zapiekane w chrupiącej panierce. Serwowane z białym kremowym sosem.
 
Thung Thong (2 sakiewki): autorskie danie o tajskich korzeniach, chrupiące sakiewki z ciasta ryżowego, wypełnione kurczakiem, makaronem sojowym, warzywami i grzybami Shitake, doprawione unikalną mieszaniną azjatyckich przypraw i sosów. Podawane z sosem słodko-ostrym.
 
Matcha Aisu (2 porcje): przygotowywane przez kucharzy restauracji ToBaYa, według oryginalnych japońskich receptur lody ze szlachetnej zielonej herbaty Matcha. (via groupon.pl) 

Kliknij, jeśli podobał Ci się wpis:

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza